HERFSTJASSEN

Nu de zomer ten einde loopt, de bladeren beginnen te vallen en de dagen net iets korter worden, is het tijd om plannen te maken voor de komende wintermaanden. Eén van de belangrijkste wapens in uw garderobe is natuurlijk een goede jas. Toch kan het vinden van een geschikt exemplaar uitdagender zijn dan gedacht. Wat als het regent? Wat kan u dragen nu u weer naar kantoor gaat? Het antwoord op al deze vragen vindt u in de nieuwste collectie jassen van Schmalz. Op zoek naar een model dat u door weer en wind beschermt; hier shopt u de meest warme, comfortabele, functionele en stijlvolle exemplaren voor het najaar van 2021.

De parka heeft een onvervangbare plek in de moderne garderobe van elke man. Voor wie van plan is om veel tijd buitenshuis door te brengen, zal dit model een schot is de roos zijn. Werden parka’s aan het begin van hun succes nog voornamelijk in het groen gemaakt, vandaag de dag komt u ook modellen in zwart, blauw, grijs en andere mooie tinten tegen. Draag uw parka op een casual dag in combinatie met een makkelijke denim en trui of polo met lange mouwen.

Met een statement pufferjack kunt u het grimmige winterweer verslaan, terwijl u er daarnaast goed uitziet. Puffers zijn al sinds de jaren ’90 populair en verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren en designs. Zorg ervoor dat uw jas lichtgewicht, winterbestendig en gemakkelijk te combineren is met andere kleding in uw kast door bijvoorbeeld te kiezen voor effen kleuren als bruin, groen, grijs, blauw of zwart. Varieer er bijvoorbeeld op los met verschillende overhemden of T-shirts onder een warme trui of heerlijk vest, gedragen op een chino of jeans eronder en afgemaakt met een paar zwarte leren laarzen of sneakers en u hoeft noot meer na te denken over uw outfit.

Net zo opvallend als de puffer, maar net iets meer eigenzinnig en uitgesproken is de shearling jas. Dit ontwerp was lange tijd beroemd onder piloten (om zich warm te houden in onbedekte cockpits) en zoals met veel kledingstukken die in het leger zijn begonnen, zijn de functionele aspecten van de shearling al reden genoeg om er een te dragen. De brede kraag zorgt voor een uitstekende isolatie rond de nek en de riem in de taille verhindert dat tocht naar binnen kruipt. Daarbij zijn de uitvoeringen van nu uitgerust met functionele zakken en knopen, die dit model nog aantrekkelijker maken.

De klassieke trenchcoat draagt u bij voorkeur tot op een paar centimeter boven de knie. Deze jas is de perfecte combinatie met meer formelere kleding. Zo kan een grijs of zwart pak voor op kantoor worden verzacht door een uitvoering in camel of beige. Draag er nette veterschoenen onder en eventueel een shawl bij voor de bekende puntjes op de i.